Kamp referat Farum 8. okt. 2006

Tekst Jørn

Volleyballkamp søndag d. 8. oktober i Farum. Helsingør/Hornbæk Volleyball klub mod Farum VK. Række HS1N.

 

Efter en meget jævnbyrdig match måtte Helsingør/Hornbæk se sig besejret af Farum med 3-1 i sæt (26-24, 20-25, 25-21, 25-22).

Rygterne var sande. Varmen var vendt tilbage til Bybækhallen. Så der blev ikke brug for termoundertøjet, indkøbt efter en kold, kold vintersæson i Farum. Temperaturforholdene bekom åbenbart begge hold vel, i hvert fald blev der spillet en gang underholdende volley. Ikke prangende på nogen måde, men holdene stod godt til hinanden. Helsingør/Hornbæk havde til dagen valgt at spille med libero, idet Kim havde nogle problemer med en ”fiber” og derfor helst ikke skulle belastes opspring til blokade og smash. Vi fik således glæde af Kim til det opbyggende arbejde. 1 sæt burde vi nok have sikret os, men et par dårlige modtagninger og efterfølgende forkerte løsninger i de sidste par bolde fik sættet til at tippe den forkerte vej. Men der blev kæmpet godt og vi var fortrøstningsfulde til den forsatte færd.

I 2 sæt fik vi valgt nogle fornuftige fordelinger og fik i tilgift øget servepresset lidt. Det førte til en solid føring, vist 19-9 på et tidspunkt. Til sidst i sættet gik der lidt gummiarm i den og men i denne (og kun denne) situation hurra for rallypoint-systemet (der eliminerer en rigtig spændende udvikling i sættene). Med et utal af sætbolde var der råd til at kikse et par stykker, og sætter blev vundet med 25-20).

I 3 sæt var vi syntes vi lidt ovenpå og en serveserie fra Jørn (sorry Thomas !) så ud til at skulle afgøre sættet. Men på en eller anden måde fik vi lukket Farum ind i sættet, og selvom vi brugte alle kneb vandt Farum sættet. (John gentog succesen fra 1 sæt hvor han som bagspiller ustraffet vandt et lop. Denne gang lavede han en råblokade ene mand, stadig som bagspiller. Ingen af Farumspillere eller nogen officials reagerede, men måske ramte nemesis os. I hvert fald syntes det som om koncentrationen forsvandt sammen med vores hyggefnisen.

I 4 sæt havde Farum 3 gange pæne føringer på en 3-4 bolde, som Helsingør/Hornbæk hver gang hentede. Men foran kunne vi ikke komme, og til sidst gik det galt.

Stor ros til Poul for ansvarsbevidsthed i spillet samt til blokadespillerne, der fik lukket godt af.

Vilje var der nok af på holdet, men måske koncentrationen svigtede en smule med et lidt forøget fejlniveau og en noget formindsket servestyrke til følge. Måske derfor tippede kampen. Men alt i alt en god oplevelse i Farum.

Næste kamp er på lørdag mod USG eller KSV, som de nu hedder. De er kommet fornuftigt fra start, så det bliver sikkert endnu en tæt kamp. Det foregår i Ryparkens Håndboldhal, og ikke i Otto Mønstedhallen. Og når nu traditionerne alligevel står for fald, så dukker de nok igen op i orange trøjer og ikke i den tidligere for USG’er særegne obligatoriske sorte spilledragt.