Referater

Tekst Jørn

Volleyballkamp lørdag d. 30. oktober i Hornbæk. Helsingør/Hornbæk Volleyball klub mod Lyngby. Række HS1N.

Dommere: Søren og Bodil. (Tak for indsatsen).

Rettidig omhu.

Hvis der var noget hjemmeholdet ikke kendte til så var det rettidig omhu. I et første sæt hvor Lyngby ikke gør specielt meget væsen af sig og vi egenhændigt scorer de fleste point for begge hold ! Jørn viser i glimt lidt af fordums servestyrke og rimeligt nemt kommer vi på 24-20, hvorefter vi efter rigtig mange sætbolde smider sættet med 28-30.

I de 2 næste sæt er det tydeligt at et i øvrigt meget sympatisk Lyngby hold virkelig får troen på en samlet sejr. Lyngby kæmper, specielt i sætafslutningerne (hvilket jo er en ualmindelig god ide) en vis del ud af bukserne. Samtidig lukrerer de forsat på at hjemmeholdet suverænt afgør mange bolde (og ofte ikke til egen fordel).

Det er selvfølgelig et postulat, men mon ikke det står til troende at 1 sæt afgjorde hvilken vej 3-0 sejren skulle gå.

Sætcifrende lød på 28-30, 21-25 og 22-25. Så vi opfyldte målsætningen om at hvis vi taber skal sættene i det mindste være ”tætte”. Men mon vi ikke skulle snart skulle nappe en sejr igen. Det er jo videnskabeligt bevist at slidgigt, ledbåndsskader, væskefyldte knæ, frosne skuldre, rygskader, fibersprængninger, brækkede tæer og andre småting restituerer sig voldsomt meget bedre efter sejre.

Ungdomsprocessen fik nyt skub idet vi denne gang også havde Andreas med. Specielt i kampens slutning viste han potentialet og havde han mange gode ”vindere”. Kristoffer viste også mange gode ting og en skræmmende blokade. 3 sæt begyndte med en gennemsnitsalder på 48 år og sluttede med 38 år. Nu har vi 4 kampe på rad og række inden julepausen til at finpudse ”de unge” og så er vi formodentlig klar til et forrygende forår med et kvalitativt mix af 20 til 50 årige.

 

Næste kamp er på søndag i Idrætshuset kl. 14.00. mod GISP.

Ud fra dyrt høstede erfaringer i de 2 kampe sidste sæson, vil vi i den forbindelse, af hensyn til vore muligheder for forsat at kunne stille fuldt hold i den resterende del af turneringen, så pædagogisk som muligt henlede opmærksomheden på et uddrag af gældende regelsæt for volleyball:

11.4.       SPILLERS FEJL VED NETTET.

11.4.1.    En spiller berører bolden eller en modstander i modstanderens spilleområde før eller under modstan­derens angrebsslag.

11.4.2     En spiller trænger ind i modstanderens spilleområde under nettet og generer dennes spil.

11.4.3     En spiller trænger ind på modstanderens banehalvdel.