Lørdag d. 5. januar Helsingør Volleyball Klub - KSV II

Tekst Jørn

 

Resultat 1 -3.

Kort inde i det nye år gæstede rækkens tophold så Helsingør. Sidst vi mødte KSV tabte vi 3-0 i en fra begge sider meget uskøn kamp krydret med en af de mere specielle dommerpræstationer.

Umiddelbart før første serv udtrykte en af KSV’erne et ønske om en god kamp og det blev opfyldt. Fra begyndelsen af blev der fightet på begge hold som var det en lyst. Desværre blev vi ramt af det uheld at vores ene midtermand, Bjarne, blev skadet midt i 1 sæt. Det faktum at vi ikke havde nogen midtermand blandt udskiftningsspillerne gav lidt støj på banen med lidt problematiske opstillinger i den resterende del af sættet. Vi fulgte vist med til 21-22, men tabte så knebent.

Til 2 sæt blev Simon så sat på som midtermand og Preben fik comeback på holdet. Det gav lidt mere stabilitet og aftalerne om at sætte KSV under et større pres blev holdt. Vi vandt sættet på rigtig godt spil, men KSV fulgte pænt med og kæmpede flot.

3 sæt lignede det 2. Men vi fik aldrig skabt et hul til KSV og til sidst trak de fra og vandt sættet knebent.

Vi slugte hurtigt ærgrelsen over ikke at have vundet 3 sæt og begyndte 4 sæt med ny energi. 2 gange så det ud til at vi skulle køre KSV helt over, men begge gange fik de flot kæmpet sig tilbage i sættet. Så efter en rigtig god kamp vandt KSV 3-1. I det store hele ville det ikke være ufortjent hvis vi havde vundet kampen eller i hvert fald fået et sæt mere. Vi skabte måske mest i den kamp. Modsat så er det et topholds kvalitet at vinde tætte de opgør.

Til kampen stillede vi med 8 mand. Som hold betragtet spillede vi rigtig godt. Ofte har vi levet på enkeltmandspræstationer, men her var det en fornøjelse som holdet sloges for hinanden. Ikke kun med at styrte rundt på banen, men også med hele tiden at få givet hinanden gode betingelser at spille bolden videre på. Det gav en god stemning på holdet.

Kristoffer glimrede ved sublimt netspil med spektakulære enkeltmandspræstationer. Preben skabte stabilitet med en perlerække af modtagninger. Simon gjorde det udmærket og reddede holdet ved at tage ansvar i midten. Kim viste et stort potentiale, med et højt bundniveau, og gled ubesværet ind.

Men hvis vi endelig skal nævne en, selvom alle gjorde det rigtig, rigtig godt, hvem skal det så være.

Det er ikke altid nødvendigvis den der absolut spiller bedst i kampen. Det kan også være en der relativt yder en god præstation. Eller en der får holdet til at yde, eller får holdets aftaler overholdt eller ?

Trygve ydede en rigtig brav indsats under svære betingelser og havde vi vundet sættet havde kandidaturet været oplagt. (Dertil fungerede han glimrende som coach). Kristoffer ville ligeledes være et godt bud, også hvis modstanderen skulle stemme. Men da jeg nu skriver referatet, så vælger jeg egenrådigt (hermed givet opfordring til andre skribenter). Så det må blive John. Teknisk spillede han en pæn kamp, med mange toppe og få dale ind imellem. Specielt angrebsmæssigt fyldte han sin rolle pænt ud. Modsat det sidste opgør mod KSV, hvor koncentration for John var en meget lille by i Rusland, var det nu en markant anderledes indstilling. Koncentreret fra første til sidste fløjt, specielt med et stort ansvar i serverne (og det hele vejen igennem). Det løftede generelt vort spil. Dertil flot fightende, også på de mere umulige bolde. Som kuriosum var John tæt på hente en bold på modstanderens side af netopstanderen tilbage.

Alt i alt en god omgang volley denne lørdag så tiden ikke faldt så lang for vores trofaste stab af officials. Tak til dem.

Eneste malurt var Bjarnes skade og så manglende der vist noget debut-øl !