Lørdag d. 26. januar. Helsingør Volleyball Klub - Farum Volleyball Klub.

Tekst Jørn

Resultat 3 - 2. ( -25), (25 -  ), (25 -    ), (  - 25  ), (15 -5).

 

Så kom forårets første sejr i den 3 kamp. Spillet var lagt fra så godt som i den 1 hjemmekamp, men mindre kunne også gøre det.

Vi kom lidt forkert i gang i 1 sæt og tabte det forholdsvis stort. Farum spillede ikke prangende, men viste høj stabilitet i deres spil. Til 2 sæt var vi enige om at nu skulle det være og vi vandt sættet meget overbevisende. 3 sæt kom forholdsvis nemt i hus. 4 sæt var der gode muligheder i, men det gik ikke vores vej mod slutningen, da en af Farums spillere fik en ”gylden hånd” og vandt en ca. 8 smash på stribe. 5 sæt begyndte og sluttede med et forrygende servepres fra hhv. John og Jørn, så sættet blev vundet komfortabelt.

Til kampen var vi 8 mand. Vi havde stor glæde af at Trygve både fungerede som indskifter og coach. Det gav ro på banen. Bjarne og Simon skiftedes til at spille midterpositionen sammen med Kristoffer. De fyldte pladsen fint og Simon tog også flot ansvar da en ellers stabil spillende Boa skulle have en pause i 5 sæt. Kristoffer gik på banen med god dominans i sit spil og var i mange situationer forrygende. I sidste kamp spillede vi rimelig pænt, men manglede de gode stabile modtagninger. De kom igen med Preben.

Der var mange ting at glæde sig over. Men dagens buket må gives for nogle andre præstationer. Dels Trygve, der skabte ro bl.a. ved at være klar med en hjælpende hånd (fx så Kristoffer kunne bevare fokus). Dels til Jørn for en taktisk ændring af opstillingen, som vi meget heldigt fik fuldt udbytte af. Hvor vi før stod dårligt på banen i forhold til Farum, stod vi nu rigtig, rigtig godt. Dels ikke mindst til dommerne for en god præstation. Specielt et eksempel til efterfølgelse, hvordan Søren uden de store tværslag skærer igennem, og hvordan der er plads til lidt diskussioner uden det får lov til at tage overhånd. Fx i en situation hvor en Farumspiller forlader banen lettere ophidset (formodentlig med en plausibel grund til sindstilstanden). Hvor andre dommere måske får opildnet situationen, blev der her i stedet lige givet tid til at dæmpe gemytterne og fortsætte spillet.

En god eftermiddag i Helsingør, hvor vi fik lidt luft i bunden af rækken. Det uden at ødelægge Farums muligheder for 1. pladsen. Med det ene point kan de fortsat selv afgøre placeringen i rækken.

Næste kamp er mod KV61 søndag d. 17/2 i Idrætshuset kl. 16.00. Det bemærkes at vi stiller med dommere kl. 18.00.