Søndag d. 17. februar.  KV61 -  Helsingør Volleyball Klub.

 

Tekst Jørn

Resultat 3-2. (25-12, 25-15, 20-25, 19-25, 15-9)

Et særdeles uengageret(1) Helsingør hold var tæt på at blive latterliggjort, men til al held gjorde modstanderen ikke arbejdet færdigt. Tværtom blev status at KV61 var særdeles heldige med at trække sig sejrrigt ud af kampen til sidst.

KV61 begyndte kampen med et pænt servepres og det fysiske spil, der er deres force. (Hvor vi dog savnede Kristoffers lange arme, de ville have ligget i den helt rigtige højde). Helsingør spillerne magtede hverken at modtage eller sende bare lidt kvalificerede angreb og server over. KV61 spillede ikke specielt teknisk godt, men kom let til point og forfaldt følgelig fra midten af 2 sæt til at ”lege”, hvad man ikke kunne fortænke dem i mod den flok ældre tumlinger, der stod overfor den. Frustrationerne var halvstore i Helsingørlejren og de blev ikke mindre af at vi blev reduceret til 6 spillere, da Poul pådrog sig en fibersprængning i låret i Idrætshusets sibiriske kulde. I forvejen var hæverens skrøbelige knæ gået itu allerede under opvarmningen og en anden spiller var grundet træthed langt under standard(2). På en eller anden måde nåede vi op på 15 point og undgik total ydmygelse, selvom det var tydeligt vores spillemæssige optræden ikke afæskede den store respekt.

Velvalgte opsange(3) kombineret med nogle udskiftninger hos modstanderen førte til at vi kom forholdsmæssigt godt fra start i 3 sæt. Langsomt men sikkert overtog Helsingør spillerne styringen af kampen. Der blev servet bedre og bedre, hævningerne blev fordelt på korrekt vis og selvom modtagningerne ikke var specielt gode, så blev de dog ikke længere tabt direkte. I angrebet tog specielt Boa nu ansvar og viste hvordan man vinder boldene på teknisk kunnen. Helsingør fik vundet sættet med de komfortable cifre 25-20, men virkeligheden var nok at usikkerheden var tilstede indtil sidste bold. En del af usikkerheden gik også på at KV61 fik lidt god hjælp af manglende dømning. Specielt et par af deres hævninger der var så længe undervejs at vi var nærmest var på vej ud af banen, idet vi troede der var timeout. Under de betingelser er det svært at være midtermand. Andre finger- og baggerslag (retfærdigvis ikke kun fra hæverens side) driblede gentagne gange mellem fingre/arme, før de blev sendt videre. Men nok om det.

4 sæt var en fornøjelse. Selvom vi ”kun” vandt med en enkelt bold mere end i 3 sæt, så var der ingen som helst tvivl. Et mere og mere modløst KV61 hold blev kørt over. Uden at vi på nogen måde spillede hurtigt blev de ofte efterladt med en enkelt eller ingen blokade. Jørn forsatte et pænt servepres og Bjarne eksploderede med en række serveesser. Der blev kæmpet pænt og nu fungerede spillet ok. Alle fik nu løftet deres spillemæssige niveau til det sted hvor det burde være og der var fokus på opgaven.

I 5 sæt valgte vi at rykke opstillingen et par pladser således at Bjarne og Jørn kom til serv som de første. Bjarne lagde for med en god serv. Herefter viste Jørn hvorfor det var ham der i sin tid ”opfandt” den lange svæveserv i Danmark(4). Selvom servestyrken langt fra var som i fordums tider, så var der dog en reminiscens af de årtier, hvor det var en af landets frygtede server. Så efter en stribe serveesser og backup fra dejligt vågne medspillere fremme, skiftede vi side med komfortable 8-3 i føring.

KV61 vandt serven tilbage på en lidt heldig bold. Herefter satsede de alt og havde både dygtighed og marginalbolde med sig. En stor netfejl af KV61 supersmasher, der blev overset ved stillingen 9-8 til os, kunne have ændret udfaldet. Men dybest set har vi vist kun os selv at takke for at vi ikke fik kampen hevet i land. Godt kommet igen af KV61. Det kunne være endt 3-2 til os, så vi kan måske ærgre os over ikke at tage 3 point med hjem. Men det kunne også nemt have endt 0-3, så mon vi ikke vi i stedet skal glæde os over det ene point. Og ikke mindst over at vi genvandt moralen og lidt af ”æren” efter et pænt comeback i kampen.

Det må vi bruge til de 3 næste kampe, hvor det alene er op til os hvad udfaldet skal være.

 

Noter.:

(1) En gammel Helsingør strategi i midtfirserne gående ud på at hvis man ikke investerer noget, mister man heller ikke noget. Når man vandt, var man nogle fandens karle. Når man tabte, var det helt klart fordi modstanderen var overambitiøs med opvarmning, taktik, ikke mødte ”barcardi” ect., og i øvrigt trænede alt for meget.

(2) Hvilket var helt ok. Der var afbud i god tid fra ham til kampen, men han valgte at komme og hjælpe da bl.a. John desværre var skadet.

(3) Burde ikke være nødvendigt på et så rutineret hold, men det hjælper åbenbart. De der måtte mene at det havde karakter af negativ skældud har til gode at opleve en ophidset coach.

4) Retfærdigvis bør nævnes at der faktisk var en enkelt jyde der i Århus gl. Stadionhal optrådte med en lang, giftig underhåndsserv. Ellers blev datidens ”lange” server (som kun få mestrede på topniveau) sendt af sted maksimalt 5 m. fra baglinjen.