...sejr til os over PVC

Tekst Jørn

Lørdag d. 29. marts. Helsingør Volleyball Klub - PVC Volleyball Klub.

Resultat 3 - 0. ( 25 - 21 ), (25 - 17 ), (25 -21).

Med afbud fra 2 af vore bedste blokadefolk (Kristoffer og Bjarne) var der lidt bekymring for mødet med rækkens nr. 3., PVC. Specielt da vi traditionelt har problemer mod PVC’s midterfolk, der afvikler deres angreb noget anderledes, end vi er vant til.

Den snilde træner lod derfor vores normale midtermand Simon begynde ude, så han kunne aflæse modstanderens angrebsmønstre hen over midten. Det var nu let denne lørdag, for PVC’s midterangreb var stort set ikke eksisterende. Da Simon kom ind på en nettur i første sæt viste han så at han havde læst på lektien om hvor og hvem der skulle blokeres. Det gav lige de ekstra bolde, der gav os sættet rimeligt komfortabelt.

I 2 sæt vendte vi tilbage til det en-hæversystem, der havde været en succes mod Rosenlund. Så John gik ud og Simon indtog midterpladsen. Boa fik hul på PVC’s modtagninger og gav os en føring i 2 sæt som vi relativt nemt udbyggede. Spillet var ikke prangende, men der blev kæmpet godt om boldene. Så selvom vi ofte skulle bygge angreb op 3-4 gange i samme bold, fik vi fastholdt presset. Kims liberoerfaring kom holdet til gode med mange opsamlinger.

I 3 sæt fik Boa en pause og John kom ind igen. Vi fortsatte med en-hæver systemet og der blev tryllet lidt med diverse hævninger, til glæde for angribere og til frustration for modstanderens blok. Vores egne blokader midt i sæt blev til ”MUREN” (godt arbejde drenge) og da Jørn så også fik sat pres på serven med en god serie, var sættet og kampen stort set færdig. Kun lidt gummiarm til sidst med fire mistede bolde i træk fik føringen til at skrumpe til 22-20 og lidt spænding ind i kampen. Et time out og en vundet bold senere kunne sejren serves hjem.

Så var det tid til at John, Boa, Simon, Poul, Preben, Kim og Jørn kunne synge ”Der er dejligst ved Kronborg” (lige til X-factor).

Spillets kvalitets nåede aldrig de store højder, men der blev holdt et acceptabelt bundniveau. Dertil var der fra først til sidst tale om en koncentreret indsats der på glimrende vis sluttede sæsonen af.

I næstsidste kamp vandt vi 3-2 over Rosenlund. (21-25, 25-11, 23-25, 25-12, 15-11). Som sætcifrene viser vandt vi de 3 sæt meget komfortabelt. Holdet var Kristoffer, Bjarne, Boa, Simon, Poul, Preben, Kim og Jørn. Her havde vi virkelig glæde af alle mand, idet hver en udskiftning i kampens forløb gav bonus. Der blev spilles fornuftig volley, med Poul og Preben i angrebshumor (der var nu også mange sukkerbolde at slå på). Kristoffer og Bjarne var tændte i blokaderne.

Så nu kan vi blot afvente de resterende kampe i rækken. Scenarierne er at vi kan blive alt mellem nr. 5 (så skal PVC tabe til Lyngby 5, det sker nok ikke) og nr. 8.  (så skal resultaterne falde meget uheldigt ud). Facit er at vi har tabt begge kampe til rækkens duks og vundet begge over bundproppen. Alle andre har vi spillet lige op med. Et hæderligt resultat med mulighed for forbedring næste sæson.