Referater

Tekst Jørn

 

15-0 i femte sæt.

PVC Lyngby – Helsingør d. 15. marts 2009. Resultat 2-3, 15 -0 i 5 sæt.

Flere spillerunder før sidste runde er sæsonen sluttet for Helsingør. Vi spillede som sædvanligt sæsonens sidste kamp mod PVC, men denne gang var det på udebane. Det er efterhånden mange år siden vi har vundet i Polythallen og PVC lå nr. 1., så odds var lidt i mod os.

Vi begyndte godt denne søndag og vinder første sæt meget komfortabelt. Men PVC bruger normalt 1 sæt til lige at indstille spilleniveauet og uden at spille prangende vandt de 2 sæt let. Deres center (Anders) vandt akkurat de bolde, som vi ellers havde aftalt vi skulle dæmme op for. Andre slog præcist på baglinjen, også som ventet. Men vi fik ikke fat i noget som helst. 3 sæt blev lidt mere jævnbyrdigt, men Helsingør kunne ikke rigtigt få tingene til at hænge sammen og tabte også dette sæt.  Selvom Boa og Simon ikke på nogen måde havde spillet dårligt, så valgte vi rent psykologisk at begynde 4 sæt med den opstilling som vi vandt 1 sæt med. Fra start var holdet tændt. 1 bold gav en god modtagning, Jørn springhævede til midten, hvor Kristoffer slog en ren vinder. Det blev starten på et sæt hvor alle virkelig spillede for at vinde. Med blandt andet en rigtig flot smashserie fra Morten bragte vi os foran med hele 20-9. Vi vinder sættet komfortabelt med  25-12.

Så var alt lagt op til en spændende afslutning. Begge hold lurepassede lidt med deres opstilling. Det endte så med at begge hold afleverede opstillingen skriftlig til sekretærbordet. Det burde da i øvrigt være standard. Det er mig en gåde og efter min mening en total desavouering af sporten at der ikke benyttes rotationssedler i serien.  Nå, men PVC havde pænt overladt serveretten til os, så vi valgte selvfølgelig at sætte Kristoffer frem i midten fra start.

En af anekdoterne er jo at det var Jørn der midt i halvfjerdserne "opfandt" den lange svæveserv i dansk volleyball. Når lejlighed (og ryg) byder sig, forsøger han sig så stadig med den, selvom dagens bolde og volleyballregler slet ikke giver svæveserven kredit. Polythallen er slet ikke så dårlig til lange server. De første par server er med ok sværhedsgrad og bliver modtaget lige op til Kristoffers lange arme. Herefter får PVC holdt modtagningen på deres egen bane, men ikke godt nok til rigtig farlige angreb. Så enten får Helsingør blokeret eller vundet det efterfølgende angreb. Et servees bringer os på 6-0 og giver en timeout. Det er hårdt tiltrængt for Jørn, der har lidt besvær med at nå ind på banen efter serverne. Ved 8-0 bytter vi side. Vekslende mellem rene serveesser og gode blokader samt uhyre koncentreret spil fra alle Helsingørspillere kommer vi på 14 -0. Matchbolden bliver specielt minderig og vil nok blive husket af alle i hallen i et godt stykke tid. En af vore spillere laver en opsamling der ender 3-4 meter ude over banens højre sidelinje, et stykke bag angrebslinjen. Derudefra får Jørn hævet en helt perfekt hævning Kristoffer på midterpositionen. Han springer højt til vejrs, drejer sig i luften og simpelthen smadrer bolden næsten lodret ned i modstanderen gulv på ”1-meteren” mellem position 2 og 3. 15-0. Så er sæsonen afsluttet på den mest fantastiske måde.

De 8 helte denne dag var Boa, Bjarne, Rafik, Poul, Simon, Morten, Kristoffer og Jørn.

Nu kan vi så blot vente på at de andre hold får færdigspillet deres kampe. Teoretisk kan 5 af de 8 hold slutte med samme point (17) som Helsingør, men realistisk vil et par af dem slutte med et højere pointantal.

Næste år ser vi i øvrigt frem til at vi er 3 på holdet (Boa, John og Jørn), der fejrer 40 års volleyball jubilæum. På volleybanen ! Dertil er træneren (Trygve) for de 3, dengang de spillede juniorvolley, også fortsat aktiv.