Kamp d. 29. september 2009 mellem Farum VK og Helsingør VK

Tekst Jørn

 

Kamp d. 29. september 2009 mellem Farum VK og Helsingør VK.

Resultat 1-3 (26-24, 15-25, 19-25, 23-25).

 

Så oprandt aftenen for sæsonens første kamp. Det var så over 6 måneder siden, vi sidst havde stået 6 mand på samme banehalvdel, og for mange tilsvarende længe siden der var spillet andet en ”3-meter” volley. At kampen så skulle spilles en hverdagsaften talte nok heller ikke til vores fordel, mod et hold hvis gennemsnitsalder var et pænt stykke under halvdelen af vores.

Nå men personligt var det dejligt at være i Farum igen. Selvom tingene ikke helt var som da jeg spillede der. Banen var nu ”kort” på tværs (æv), der var varme i hallen (yes) og også varmt vand bagefter (yes), og så var der styr på tingene fra arrangørside (som sædvanligt).

Vi var lidt bekymrede før kampen. Dels over hvor vi selv stod, dels over hvad vore unge modstandere ville byde os. Vi har tidligere stødt på unge spillere, der spillede noget vi ikke vil betegne som volley, samt spillere der var decideret farlige for vor helbred (ved spil ved nettet). Men Farum’s (meget) unge spillere var en sand fornøjelse at spille mod.

De spillede en gang god volley og var uhyre disciplinerede i alle spillets faser. Imponerende.

1. sæt. Vi vandt lodtrækningen og valgte at serve. Sidste sæt vi spillede i sidste sæson sluttede 15-0 til os, så vi forsøgte med ”same procedure as last year”. Men nu var det ikke langbaneserv, så ved undertegnedes 3 serv fik vi et hårdt smash tilbage. I kraft af nogle giftige serveserier og god fight bragte Farum sig frem til en komfortabel føring på 24-20. Boa lagde så pres på vores serv og vi fik en smule heldigt udlignet til 24-24, hvorefter vi rigtig dumt smed sættet med 26-26. Men det var en fortjent sætsejr til det debuterende Farumhold.

I 2 sæt fik vi rokeret lidt om på opstillingen og var noget mere dedikeret i vores spil. Vi var vel ikke bagud i kampen herfra, og 2 sæt blev vundet overbevisende 25-15.

I 3 sæt begyndte vi at få lidt mere styr over vort grundspil og vinder 25-19.

4 sæt begynder som de foregående sæt og Farum modtagninger begynder at bryde sammen. Som konsekvens heraf laver de mange fejl i angrebet og vi kommer lidt let til point. Men bagud 18-23 griber Farum unge spillere chancen. Men et par gode linjeslag, fornuftige lob samt rigtig kloge og gode server bringer de sig på 23-23. Her redder rutinen os så med et godt midterangreb og en god serv på matchbolden. Lidt synd for Farum. Et sæt mere og et point kunne de godt have fortjent, men vi skulle bare ikke ud i et kort 5 sæt med dem .-)

Men Farum skal nu nok få point senere. De spillede meget disciplineret. Hvor man ellers ser spillere på ungdomshold i modgang tyr til at ville spille individuelt, så brød Farums kollektiv ikke sammen. Tværtom støttede man de spillere, der havde modgang.  En rigtig god coach bidrog til helhedsindtrykket. Det var egentlig det der optog os mest efter kampen; at det havde været en god oplevelse at spille mod de unge folk. Til den gode stemning bidrog også at kampen blev godt ledet af en rutineret 1-ste dommer. Dertil var en ung kvindelig 2 dommer på sin vist allerførste opgave. Det klarede hun med en præstation langt over gennemsnittet af de dommere, vi ellers har oplevet de sidste par sæsoner. Hun så mange ting og fløjtede korrekt for mange netfejl. Rigtig flot.

Om vores egen præstation var den noget mere fejlbehæftet. Poul kom ind og bragte heldigvis en del stabilitet med sig. Jørn blev så frustreret over egne og andres fejl at han kompenserede med en god fight (men det omvendte (færre fejl) havde nok været bedre), Simon viste i perioder sin imponerende springstyrke. Men den eneste, der levede nogenlunde op til niveau, var Boa. Med gode server og teknisk gennemførte slag leverede han en god præstation (trods en kedelig servefejl).

På søndag går det løs igen. Forhåbentlig med John klar igen.

Storryteller: Jørn.